Dziś jest: 19 Styczeń 2021
Imieniny obchodzą:
Marta, Henryk, Mariusz

   

Jury VI Jurajskiego Festiwalu Kolęd i Pastorałek Łazy 2021

juryJuż od jutra komisja Jury będzie oceniać nadesłane filmiki z kolędami i pastorałkami i dokona wyboru laureatów. A w komisji Jury w tym roku zasiądą: Robert JANOWSKI, Karolina MRUGALSKA, Sebastian RUCIŃSKI. Wyniki zostaną ogłoszone 17 stycznia 2021r.

 

Robert JANOWSKI

 

Wokalista zespołów takich jak "Oddział Zamknięty" czy ZOO. Główna rola w kultowym dziś musicalu „Metro”. Wieloletni gospodarz programu "JAKA TO MELODIA". Prezenter radiowy, aktor, kompozytor. Zdobywca pięciu nagród Wiktora za osobowości telewizyjną i laureat czterech Telekamer plebiscytu Tele Tygodnia w tym Złotej Telekamery.  Autor czterech tomików poezji i prozy poetyckiej.
Dyskografia:
1994: Co mogę dać - Data: 1994 - Wydawca: Pomaton
1995: Powietrze - Data: 1995 - Wydawca: Pomaton
2001: Nieważkość - Data: 2 kwietnia 2001 - Wydawca: ZPR Records
2008: Skrzydła: The Best Of (2 CD) - Data: 3 października 2008 - Wydawca: EMI Music Poland
2009: Song.pl - Data: 5 lutego 2009 - Wydawca: Bauer
2010: Kolędy - Data: 2010 - Wydawca: Basplus
2012: Osiemdziesiąte.pl - Data: 8 marca 2012 - Wydawca: MTJ

 

Karolina MRUGALSKA

 

Wokalistka, studentka Akademii Muzycznej im. Kiejstuta i Grażyny Bacewiczów w Łodzi na kierunku Wokalistyka estradowa w klasie prof. dr hab. Renaty Danel. Muzyczną przygodę rozpoczęła w Młodzieżowym Studium Muzyki Rozrywkowej w Oleśnie w klasie wokalu i zespole „Wind Band”. Występowała na wielu scenach w Polsce i Europie.  Absolwentka Instytutu Muzyki Uniwersytetu Humanistyczno-Przyrodniczego w Częstochowie oraz Studium Wokalistyki Estradowej SWE w Katowicach. Certyfikowany instruktor rytmiki.

 

Sebastian RUCIŃSKI

 

Gitarzysta, kompozytor, absolwent AM w Katowicach. Jako muzyk sesyjny udziela się w wielu projektach. Na stałe występuje w zespołach: Piotra Rubika, Roberta Janowskiego, Elżbiety Adamiak, w kwartecie Jurajskim Kuby Sienkiewicza, w Kwartecie Bojowym Michała Gasza i trio Piotra Goljata. Jako autor muzyki realizuje się w projektach PKS Trio i Shaleyesh. . Grywał również z: Grażyna Łobaszewską, Kasia Kowalską, Zbigniewem Wodeckim, Urszulą, Lorą Szafran, Jerzym Filarem i wieloma innymi artystami polskiej sceny muzycznej. Oprócz licznych występów w całym kraju koncertował w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Francji, Niemczech, Rosji, Holandii, Czechach, Hiszpanii czy na Słowacji. Wraz z Tomaszem Wójcikiem prowadzi Małą Akademię Gitary, działającą przy MDK w Myszkowie.

NASI PARTNERZY

NASZ FESTIWAL

 

Miejski Ośrodek Kultury

moklazy.pl

 

ul. Kościuszki 5, 42-450 Łazy,

 

tel. (32) 67-29-453, 67-29-431

fax: (32) 67-29-453

e-mail: sekretariat@moklazy.pl

 

Biuletyn Informacji Publicznej:

bip.moklazy.pl